طرز تهیه آش جوشواره بجنورد در گردشگر
جزییات غذا
زمان آماده سازی 90 دقیقه
زمان پخت 65 دقیقه
سطح پخت سخت
غذای محلی بجنورد ( خراسان شمالی )
مواد لازم
گوشت چرخ کرده
۲۰۰ گرم
عدس پخته
یک و نیم لیوان
اسفناج پخته شده
۱ فنجان
پیاز داغ
۴ قاشق غذاخوری
رازیانه
۲ قاشق مرباخوری
تخم گشنیز
۲ قاشق مرباخوری
جوز هندی
۲ قاشق مرباخوری
خمیر پیراشکی
به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه
به مقدار لازم
طرز تهیه
گوشت چرخکرده را با نصفی از پیاز داغ، تفت داده، کمی نمک و زردچوبه به آن بزنید و با یک فنجان آب بگذارید تا بپزد.
سپس عدس و اسفناج پخته و گوشت چرخی را مخلوط کرده و نصفی از ادویه (رازیانه- تخم گشنیز- جوز هندی) را به آن اضافه کرده، نمک و فلفل بزنید و با میکسر خوب له کنید. این موادِ میانی جوشواره است که آماده و کنار بگذارید. برای درست کردن جوشوارهها به دو طریق عمل می شود:
۱- قسمتی از خمیر را به صورت لواش نازکی باز کنید و قالب بزنید و داخل لواشها را با مقداری از مواد پر کنید و با لواش دیگری روی آن را بپوشانید و با چنگال چین بکشید.
۲- یا اینکه خمیر را که به صورت لواش نازکی باز کردید به فاصله از مواد روی سطح آن بگذارید و با لواش دیگری روی آن را بپوشانید و با فاصله آنها را برش بزنید و با چنگال چین بکشید.
قابلمهای را پر از آب کرده روی حرارت بگذارید تا بجوشد و سپس جوشوارهها را داخل آب در حال جوش بریزید تا بپزد. البته نباید خیلی بپزد تا له شده و وا برود. جوشوارهها را داخل آبکش ریخته کنار بگذارید.
باقی پیاز داغ را داخل قابلمه ریخته واسفناج خام را خرد و به آن اضافه کرده و تفت دهید، باقی ادویه را (رازیانه- تخم گشنیز- جوز هندی) داخل آن بریزید و با یک لیوان آب بگذارید اسفناج بپزد و جا بیفتد، سپس سس جوشوارهها را داخل آن ریخته بعد از یکی دو جوش غذا آماده است.