قروتو

125دفعه

قروتو؛ یا آب کشک یکی از غذاهای بومی بجنوردی‌ها است. این غذا شباهت زیادی با کمه جوش دارد، اما طعم خاص خودش را نباید نادیده گرفت. به‌طورکلی در خراسان غذاهای آبکی مانند آش و سوپ طرفداران زیادی دارد، بنابراین قروتو هم در این میان قرار می‌گیرد. مردم محلی بجنورد به این غذا علاقه‌ی بسیاری دارند و ماهی چند بار می‌توان آن را بر سر سفره‌هایشان دید. ترکیبات اصلی قروتو یا آب کشک شامل سبزی خردشده (تره، جعفریِ، ترخون)، کشک ماست، پیاز، گردو خردشده، روغن حیوانی یا کره، شیرین‌بیان، نعنا خشک، نمک و زردچوبه می‌شود. همچنین شیوه‌های متفاوتی برای پخت آن وجود دارد که ممکن است مواد اولیه‌ی آن تا حدودی با این لیست فرق کند.


 

جزییات غذا


 زمان آماده سازی 60 دقیقه
 زمان پخت 30 دقیقه
 سطح پخت معمولی
 غذای محلی بجنورد ( خراسان شمالی )

 

مواد لازم


پیاز
۱ عدد
کشک
۲۵۰ گرم
ماست
۲۵۰ گرم
گردو
۵۰ گرم
سبزی
۱۰۰ گرم
روغن
۵۰ گرم
نعنا خشک
۱ قاشق غذاخوری
شیرین بیان
۱ قاشق غذاخوری
نمک
به مقدار لازم
زردچوبه
به مقدار لازم

 

طرز تهیه


ابتدا ماست را خوب هم بزنید تا کمی شل شود (اگر ماست ترش باشد، بهتر است).
کشک را به ماست اضافه کرده و هم بزنید تا مخلوط و یک ‌دست شود.
سپس دو و نیم لیوان آب به آن اضافه کنید تا ماست و کشک به صورت مایع غلیظی در‌آید.
روغن یا کره را در قابلمه‌ای بریزید و پیاز را خرد کرده و سرخ کنید.
وقتی پیاز طلایی شد، نعنا خشک و زردچوبه را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
سپس سبزی خرد شده را به آن اضافه کرده و خیلی کم تفت دهید.
بعد مغز گردو، شیرین‌بیان و نمک را بریزید.
در انتها مخلوط ماست و کشک را به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنید. چون این غذا، ماست دارد باید دائما هم بزنید تا به‌ جوش آید و اگر هم نزنید ماست اصطلاحا می‌بُرد.
بعد از اولین جوش، بگذارید مدت ۱۰ دقیقه به خاطر کشک، غذا بجوشد.

نظرات کاربران

شما هم می توانید در مورد این غذا نظر بدهید.

نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید.

نظر خودتان را ارسال کنید


برای ثبت نظرات، نقد و بررسی شما لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.