قروتو؛ یا آب کشک یکی از غذاهای بومی بجنوردیها است. این غذا شباهت زیادی با کمه جوش دارد، اما طعم خاص خودش را نباید نادیده گرفت. بهطورکلی در خراسان غذاهای آبکی مانند آش و سوپ طرفداران زیادی دارد، بنابراین قروتو هم در این میان قرار میگیرد. مردم محلی بجنورد به این غذا علاقهی بسیاری دارند و ماهی چند بار میتوان آن را بر سر سفرههایشان دید. ترکیبات اصلی قروتو یا آب کشک شامل سبزی خردشده (تره، جعفریِ، ترخون)، کشک ماست، پیاز، گردو خردشده، روغن حیوانی یا کره، شیرینبیان، نعنا خشک، نمک و زردچوبه میشود. همچنین شیوههای متفاوتی برای پخت آن وجود دارد که ممکن است مواد اولیهی آن تا حدودی با این لیست فرق کند.