کوکو شیرین

230دفعه

کوکو شیرین یک غذای معروف مربوط به خراسان رضوی و شهر مشهد است که هم به صورت پیش غذا و هم دسر و به صورت سرد و گرم سرو می شود.
در مهمانی های مشهدی، کوکو شیرین، پای ثابت میز به حساب می آید.
مواد تشکیل دهنده این غذا عبارتند از سیب زمینی، تخم مرغ و گاهی کمی آرد. تقریباً شبیه به کوکو سیب زمینی است اما مشهدی ها روی آن شیره می ریزند. این شیره با شکر، آب، گلاب و زعفران درست می شود. وقتی یک طرف کوکو سرخ شد برگردانده و شربت روی آن ریخته و می گذارند طرف دیگر نیز سرخ شود و مواد شربت هم روی کوکو همراه با سرخ شدن آن با حرارت خیلی کم بپزد. سپس آن را به صورت لوزی برش زده و با خلال پسته و زرشک تزیین می کنند.



 

جزییات غذا


 زمان آماده سازی 90 دقیقه
 زمان پخت 60 دقیقه
 سطح پخت آسون
 غذای محلی مشهد ( خراسان رضوی )

 

مواد لازم


سیب زمینی آب پز
۵۰۰ گرم
ماست
۳ قاشق سوپخوری
روغن مایع
۱۰۰ گرم
تخم‌ مرغ
۴ عدد
زعفران
به میزان لازم
بکینگ پودر
۱ قاشق چایخوری
زرشک
۱۵ گرم
آب
نصف پیمانه
شکر سفید
۱ پیمانه
گلاب
۴ قاشق سوپخوری
خلال پسته
۳۰ گرم
خلال بادام
۳۰ گرم

 

طرز تهیه


سیب زمینی آب پز را رنده می کنیم. تخم مرغ ها را با چنگال کمی می زنیم و بعد به سیب زمینی اضافه می کنیم به مقدار خیلی کم نمک به مواد اضافه می کنیم چون غذا شکر دارد نمک نباید زیاد باشد.
مقدار خیلی کم فلفل اضافه کرده مخلوط می کنیم. سپس ماست و بکینگ پودر را اضافه می کنیم با قاشق هم می زنیم تا مواد به خورد هم برود.
تابه نچسب را روی حرارت گذاشته و روغن داخلش می ریزیم. می توان برای اینکه مواد یک دست شود با همزن برقی آنها را هم زد.
برای تهیه شربت کوکو آب را داخل ظرف دیگری روی حرارت می ریزیم و شکر، زعفران، گلاب اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
مواد کوکو را داخل روغن داغ شده می ریزیم و پهن کرده و صاف می کنیم. از روغن زیتون استفاده می کنیم. خلالها و زرشک را به شربت اضافه می کنیم.
وقتی یک طرف کوکو سرخ شد بر می گردانیم و روی آن شربت را می ریزیم و می گذاریم طرف دیگر نیز سرخ شود و مواد شربت هم روی کوکو همراه با سرخ شدن آن بپزد.
حرارت زیر کوکو باید خیلی کم باشد تا آرام آرام بپزد. در ظرف را نمی گذاریم تا عرق نکند و کوکو خوب سرخ شود.

نظرات کاربران

شما هم می توانید در مورد این غذا نظر بدهید.

نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید.

نظر خودتان را ارسال کنید


برای ثبت نظرات، نقد و بررسی شما لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.