ماهی مالابیج(ماهی مالاتا)

79دفعه

ماهی مالابیج یا ماهی مالاتا (ماهی کباب گیلانی ) با ماهی سفید نر درست میشه چون گیلانی‌ها معتقدند که ماهی سفید نر خیلی لذیذ‌تر و خوشمزه‌تر از ماهی ماده است و گوشتش هم سفت‌تر هست . این ماهی پس از کباب شدن با سس انار آغوز و برنج کته شمالی و کال باقلا و‌تر سیر محلی سرو میشه و بسی خوشمزه و لذیذه .


 

جزییات غذا


 زمان آماده سازی 120 دقیقه
 زمان پخت 90 دقیقه
 سطح پخت معمولی
 غذای محلی رشت ( گیلان )

 

مواد لازم


ماهی سفید
۱ عدد
سبزی معطر
یک دسته (نعناع،(خلواش)،چوچاق)
رب انار
۲ قاشق غذاخوری
گردو
۲۰۰ گرم
نمک و فلفل
به اندازه کافی
گلپر
به اندازه کافی

 

طرز تهیه


مغزگردو را با سبزی میسائیم یا چرخ می‌کنیم، مغزگردو و سبزی را با رب انار و گلپر و نمک و فلفل مخلوط می‌کنیم. آنگاه روی سطح ماهی کمی کارد می‌کشیم.
باله‌های ماهی را با قیچی می‌گیریم، داخل گوش‌های ماهی را خالی می‌کنیم. شکم ماهی را یک چاک کوچک می‌دهیم، محتویات شکم ماهی را خارج می‌کنیم.
بعد ماهی را تمیز میشوئیم و می‌گذاریم در صافی بماند تا آبش برود. سپس داخل شکم ماهی را از مایه مغزگردو و سبزی که حاضر کرده‌ایم پر می‌کنیم.
دو لبه شکم ماهی را جفت می‌کنیم و با نخ و سوزن بخیه می‌زنیم. سپس سر و دم ماهی را بهم می‌آوریم و ماهی را گرد کرده در یک قابلمه مناسب قرار می‌دهیم و زیر و روی آن آتش زغال ریخته و ماهی را در حرارت ملایم می‌پزیم.
امروزه این خوراک ماهی را نیز می‌توان در فر به طریق آسان تر طبخ نمود. یعنی بعداز آنکه شکم ماهی را پر کردیم و دوختیم سینی فر را کمی چرب می‌کنیم، کمی آرد می‌پاشیم و ماهی را از پهلو روی سینی قرار می‌دهیم.
در طبقه وسط فر با حرارت ۳۵۰ درجه به مدت یکساعت و نیم می‌پزیم. در این فاصله مقداری سس متشکل از آب انار و یک قاشق کره آب کرده و زعفران روی آن می‌دهیم تا ماهی خوشرنگ شود.

نظرات کاربران

شما هم می توانید در مورد این غذا نظر بدهید.

نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید.

نظر خودتان را ارسال کنید


برای ثبت نظرات، نقد و بررسی شما لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.