شله مشهدی

549دفعه

شله مشهدی که در مشهد فقط با نام شُله شناخته می‌شود، غذایی از خانواده آش‌ها است. مواد اصلی این غذا گوشت، حبوبات و ادویهٔ فراوان است که می‌توان برای خوشمزه و مقوی‌تر شدن این غذا، مقداری مغز قلم گاو به آن اضافه کرد.

این غذا عموماً در پایان مراسم مذهبی یا سوگواری بین مردم توزیع می‌شود. این خوراک در میان مردم مشهد بسیار محبوب و پرآوازه می‌باشد. مردم مشهد به ندرت این غذا را در خانه می‌پزند و دلیل آن را می‌توان در زحمت فراوان درست کردن شله دانست.



 

جزییات غذا


 زمان آماده سازی 800 دقیقه
 زمان پخت 600 دقیقه
 سطح پخت خیلی سخت
 غذای محلی مشهد ( خراسان رضوی )

 

مواد لازم


گوشت گوسفند
یک کیلوگرم
دنبه گوسفندی
۲۰۰ گرم چرخ شده
لوبیا قرمز
یک پیمانه
لوبیا سفید
یک پیمانه
لوبیا چیتی
یک پیمانه
نخود آبگوشتی
یک پیمانه
ماش
یک پیمانه
بلغور گندم
دو پیمانه
نمک و فلفل
به میزان لازم
دارچین
به میزان لازم
میخک
به میزان لازم
زنجفیل
به میزان لازم
جوز هندی
یک عدد
برنج نیم دانه
دو پیمانه

 

طرز تهیه


ابتدا تمام حبوبات را شسته خیس کرده به مدت ۱۲ ساعت. بعد نخود و لوبیاهای خیس شده از شب قبل را به صورت جدا می‌پزیم پس از پختن آب آنها را با آبکش جدا می‌کنیم وبیرون می‌ریزیم (به علت نفاخ بودن).
گوشت و پیاز خرد شده حرارت می‌دهیم تا کاملاً پخته شود، بعد گوشتها را خارج کرده و آنها را صاف و ریش‌ریش می‌کنیم.
بعد بقیه حبوبات را درون دیگ ریخته مرتب هم بزنید تا مواد کاملاً له شود و به شکل حلیم در بیاید.
سپس در اواسط پخت، ادویه‌ها و گوشتها و دنبه‌های چرخ شده خام را اضافه کرده و دائم با کمچه (کفگیر بزرگ) مواد را مخلوط می‌کنیم تا له شود (چمبه زدن =اصطلاح مشهدی) و در نهایت آن را دم کنید.
غذا آماده سرو است و در آخر قیمه را روی شله می‌ریزیم.
از گوشت گوسفندی استفاده شود. این غذا در حدود شش تا هفت ساعت روی حرارت، هم زده می‌شود.
شله مشهدی یکی از اصیل‌ترین غذاهای مشهد است. پخت این غذا به زمان زیادی نیاز دارد. هرچه بیشتر هم زده شود کیفیت آن بالاتر می‌رود و بهتر جا می‌افتد.
شله غذایی سنگین برای معده است.
تهیه شله به مهارت خاصی نیاز دارد. تنوع در پخت شله بسیار زیاد است به طوری که تقریباً هیچ دو شله‌ای کیفیت و طعم یکسانی ندارد.

نکات:

شله همراه قیمه بر روی آن و نان سنگک و پنیر و سبزی سرو می شود.
آش را مانند حلیم مدام هم بزنید تا کشدار و غلیظ شود.
در قابلمه آش باید باز باشد.
در حین پخت اگر آب آش کم شد آب جوش اضافه کنید.

نظرات کاربران

شما هم می توانید در مورد این غذا نظر بدهید.

نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید.

نظر خودتان را ارسال کنید


برای ثبت نظرات، نقد و بررسی شما لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.